Близки на убития, след пиянски скандал  Димитър Митков, обжалват присъдата

...
Близки на убития, след пиянски скандал  Димитър Митков, обжалват присъдата
Коментари Харесай

Близки на убит след пиянски скандал в Първомай искат възмездие

Близки на убития, след разгулен скандал  Димитър Митков, апелират присъдата наложена на неговия другар Васко Колев. Подаден митинг има и от прокуратурата, от където също са недоволни от наложеното наказване.
Прочетете още
Процесът е плануван за четвъртък - 19 януари в Пловдивския апелативен съд.

На 31 октомври предходната година 51-годишният Васко Колев призна напълно виновността си пред Пловдивския областен съд и получи наказване от 12 години затвор при първичен непоколебим режим. Съдът наложи на Колев да заплати и малко над 30 000 лв. разходи по делото и разноски направени в хода на следствието. 

Колев неведнъж съобщи, че съжалява за случилото се и, че той е единственият отговорен за гибелта на приятеля му.

„ Скарахме се и стана белята. Признавам всичко. Признавам си виновността. Съжалявам, но то е късно към този момент, не мога да го върна. Не мога да желая независимост. Чакам единствено да чуя присъдата, да ми купят един ковчег и да се свършва към този момент. На мен присъдата и ориста ми е ясна ”. Това бяха последните думи пред съда на 51-годишния Колев преди да чуе присъдата си.

Той е осъждан общо 9 пъти и закононарушенията са наклонност в живота му, а не изключение. Това сподели в последното съвещание юрист Димитър Аврамов, представляващ потърпевшите и изиска конституирането като частни обвинители и цивилен ищци на родителите и брата на умрелия Димитър.

Предвид процедурата по кратко произвеждане, съдът почете конституирането като частни обвинители, само че остави без почитание това, околните да се конституират като цивилен ищци. Така майката, бащата и братът на Димитър Митков могат да създадат сходно искане в настрана гражданско дело.

Убиецът беше приет за отговорен от Окръжния съд и получи 18 години затвор при непоколебим режим, които поради признаването на обстоятелствата и събитията в обвинителния акт бяха понижени до 12 години.

Според обвинителния акт, Васил се познавал с жертвата около съседката си. Двамата били близки другари. В деня на абсурда - 24 януари 2022 г. двамата с още няколко души ходили до околните села по работа. На връщане взели в автомобила едногодишната внучка на Васил и всички се прибрали в гр. Първомай.

Отишли в къщата на Васко Колев. Там той и Димитър използвали солидно количество алкохол. След няколко напитки, сред двамата зародил спор кой по-добре се грижи за децата, като Васил нарекъл Димитър „ сводник “. Димитър Митков се ядосал и го блъснал два пъти с пестник.

Васил Колев решил да му отмъсти и пробол Димитър с нож в ръката, след което му нанесъл и прободно-порезна рана в региона на корема. След това двамата излезли отвън къщата. Там наръганият Димитър паднал на земята.

Свидетел на кървавата сцена станал различен другар на Костов -  Наим, който ги последвал, когато излезли от къщата. Той видял по какъв начин Васил се е надвесил над тялото на падналия Димитър, а до тях бил кървавия нож. Наим и Васко откарали ранения мъж в болничното заведение, само че раната се оказала смъртоносна и на 25 януари 2022 г. Димитър Митков умрял от пострадванията си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР